Frederik Grimmelprez - Anneleen Wambeke - Raf Wouters Architecten
Verbouwing kantoor Staxx
Beschrijving

Een voormalig bankgebouw werd opgesplitst, grondig gestript en omgevormd tot twee onafhankelijke kantoren.

Het linkergedeelte had hier enkele probleempunten zoals het ontbreken van een toegankelijke inkompartij, geen mogelijkheid om te werken met een standaard verwarmingssysteem en de aanwezigheid van een oude nutteloze kluis.

Dankzij het aanpassen van de gevel werd een nieuwe inkompartij voorzien. De afzonderlijke interne ruimten werden nu zoveel als mogelijk opengewerkt door te werken met doorzichten en glazen elementen. Als verwarming werd hier geopteerd voor een warmtepompinstallatie type lucht-lucht, gecombineerd met een ventilatiesysteem type D. De kluis krijgt nu een functie als archiefruimte.

Een imitatie houten vloer in combinatie met verspreid aangebrachte verlichting zorgt voor een warme sfeer.