Frederik Grimmelprez - Anneleen Wambeke - Raf Wouters Architecten
Juwelier Werner Aerts
Beschrijving

Een bestaande banale gevel werd omgevormd tot een attractief en intrigerend lijnenspel die de functie van de winkel als juwelenzaak benadrukt.

De bestaande gevel had weinig uitstraling en stemde niet overeen met de functie van de winkel. De architectuur met kwaliteit van de periode 1900 had decoratieve gevels met verschillende kleuren, reliëfs, smeedwerk, ... De aanpassingen aan deze gevel zijn een voortzetting van deze decoratieve architectuur, maar dan geplaatst in een hedendaagse vormentaal.

De juwelierszaak werd ontworpen als een open werkplaats, geen balie maar een centrale tafel. Het bureau van de zaakvoerders bevindt zich in de publieksruimte, zo ook een vergadertafel met zitbanken rondom die een huiselijk gevoel uitstraalt.

De materialen gebruikt voor de inrichting van de winkel zijn natuurlijk: baksteen als vloerafwerking, cementgebonden platen voor de kasten.