Frederik Grimmelprez - Anneleen Wambeke - Raf Wouters Architecten
Redderspaviljoen
Beschrijving

Het ontwerp is een verrassende box die in gesloten toestand de kubusvorm benadert. De constructieve elementen vormen het beeld van de box. Stijlen, regels en diagonalen. Als een diamant wordt het paviljoen gepresenteerd op een blaadje.

Het nieuwe paviljoen is enerzijds een technologisch hoogstandje en anderzijds een verfijnde verschijning, subtiel en vooruitstrevend.

De dynamische structuur is opgebouwd uit geanodiseerde aluminium profielen gelijkaardig aan de masten gebruikt in zeiljachten. De invulelementen tussen de structuur zijn gemaakt van onderhoudsarme polyester dooselementen (cfr. scheepsrompen). Deze elementen garanderen jaren onveranderd uitzicht.

Bij gebruik kunnen verschillende delen openklappen en pivoteren om zo luifels en deuren te worden.

Het paviljoen is voorzien van een panoramisch raam met zicht op zee en overhoekse ramen voor onbelemmerd zicht van het strand en de zee.

Laureaat : project diende volledig demonteerbaar te zijn, hierdoor was de kostprijs uiteindelijk net iets hoger dan het budget dat de stad hiervoor ter beschikking wilde stellen. Uiteindelijk werd project hierdoor niet realiseerd en werd een goedkoper alternatief uitgevoerd dat niet demonteerbaar is door een andere ontwerper.