Frederik Grimmelprez - Anneleen Wambeke - Raf Wouters Architecten
Residentie Genua
Beschrijving

De bestaande en verouderde gebouwen worden gesloopt om plaats te ruimen voor hedendaagse nieuwbouwappartementen met een handelsgelijkvloers. Het gelijkvloers krijgt een uniforme en strakke vier meter verdiepingshoge minimalistische glazen etalagewand. De drie bovenliggende verdiepingen worden elk voorzien van een, over de volledige gevelbreedte doorlopend balkon. Samen met het groen in de vorm van helmgrassen in langgerekte bloembakken, die de balkons flankeren en de verschillende verticale groene zuilen, geeft dit het volledige gebouw een natuurlijk en open karakter. De nieuwe achterbouw wordt maximaal voorzien van een groendak. De binnenruimte wordt een oase van kijkgroen die ten goede komt van de bewoners, de buren en de bibliotheekgangers.