Frederik Grimmelprez - Anneleen Wambeke - Raf Wouters Architecten
Bistro De Boeie
Beschrijving

De twee bestaande handelszaken op het gelijkvloers van het gebouw worden verbouwd zodat er één grote horecazaak wordt gerealiseerd die tot aan de achtertuin loopt en achteraan de hele breedte van de achtergevel beslaat. De nieuwe uitbouw achteraan biedt direct contact met de tuin en de mogelijkheid om naar buiten te gaan op het tuinterras.

De smalle inkompartij werd visueel verbreed door het plaatsen van spiegels op ooghoogte. Een eenvoudige bar vormt de schakel tussen de inkompartij en open restaurant achteraan. Licht metalen structuren vormen de rekken voor glazen en drank. Houten latwerk ritmeert de bar.

De dakstructuur van de nieuwbouw werd zichtbaar gelaten. De gordingen bepalen een ritme die contrasteert met de brute muur en de wand in gipskarton die de keuken van het restaurant afscheidt.

De halfopen keuken is efficiënt ingericht en biedt via een precies ingeplant raam zicht op de tuin waar 's zomers kan genoten worden van de lekkere gerechten.