Frederik Grimmelprez - Anneleen Wambeke - Raf Wouters Architecten
Bistro ZeeZee
Beschrijving

De bestaande versleten constructie wordt vervangen door een elegant houten gebouw. Panoramische ramen brengen de omgeving in het gebouw binnen. Luifels aan de zuidkant articuleren het gebouw en beschermen tegen oververhitting en regeninslag. De houten gevelbekleding is in harmonie met de kleuren van de natuur. Het gebouw diende verplicht ingeplant te worden achter de als monument geklasseerde bunker. Hierdoor had het paviljoen geen zicht op de zee. Het restaurant werd maximaal naar de havenheul opgeschoven en er werd een eerste verdieping gecreëerd die net boven de bunker uitkijkt en een riant zicht geeft op de kustlijn. Een dakterras werd voorzien boven op het keukengedeelte. Dit maakt het mogelijk om ook op het terras te genieten van de uitzonderlijke omgeving.